Yakup ODABAŞI

Gölbaşı Belediye Başkanı

1960 yılında Ankara’nın Gölbaşı beldesinin Tulumtaş Mahallesi'nde dünyaya gelmiştir.
Yakup ODABAŞI ilk ve orta öğrenimini Gölbaşı’nda tamamladıktan sonra, 1978 yılında başlamış olduğu

Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1982 yılında mezun olmuştur. 


Mezun olduktan sonra ticaret ve sanayi kuruluşlarında Ekonomi Danışmanlığı ve Koordinatör olarak görev yapmıştır. Daha sonra Gölbaşı’nda ticaret hayatına atılarak aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasi faaliyetlerine başlamıştır. Partide iki dönem İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2009 – 2014 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır.

Başkent İktisatçılar Birliği ve Ankaralılar Derneği üyesidir. Halen Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevine de devam etmektedir.

Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gölbaşı’lı hemşerilerimizin teveccühü ile yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilmiştir.

BAŞKAN ODABAŞI, TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Mayıs 25, 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri Ankara'da devam ediyor. Başkent Millet Bahçesi`nde düzenlenen etkinlik kapsamında, Ankara`ya özgü yemekler ve yöresel tatlar tanıtılırken Ankara kurusu, domates kurusu, erişte gibi ürünler de satışa sunuldu.

 

Gölbaşı Belediyesi Türk Mutfağı Haftası’nda

 

Gölbaşı’nın yöresel lezzetleri, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Başkent Millet Bahçesi'nde tanıtılıyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara`ya ait geleneksel ve coğrafi işaretli ürünlerin de tanıtıldığı etkinlikte Ankaralılarla bir aradaydı. Program kapsamında, Gölbaşı standında “Geleneksel Sunum ile Etli Pilav” hazırlanarak etkinliği ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi. Başkan Odabaşı, ilçe stantlarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

 

 Zengin Mutfak Kültürü

 

Başkan Odabaşı, etkinlikle ilgili, “Ankara'mızın eşsiz lezzetlerini ve coğrafi işaretli ürünlerimizi her yerde tanıtmak bizler için büyük bir gurur kaynağı. Bu tür etkinlikler, geleneksel mutfak kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir fırsat sunuyor." şeklinde konuştu.