Yakup ODABAŞI

Yakup ODABAŞI

Gölbaşı Belediye Başkanı

1960 yılında Ankara’nın Gölbaşı beldesinin Tulumtaş Mahallesi'nde dünyaya gelmiştir.
Yakup ODABAŞI ilk ve orta öğrenimini Gölbaşı’nda tamamladıktan sonra, 1978 yılında başlamış olduğu

Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1982 yılında mezun olmuştur. 


Mezun olduktan sonra ticaret ve sanayi kuruluşlarında Ekonomi Danışmanlığı ve Koordinatör olarak görev yapmıştır. Daha sonra Gölbaşı’nda ticaret hayatına atılarak aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasi faaliyetlerine başlamıştır. Partide iki dönem İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2009 – 2014 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır.

Başkent İktisatçılar Birliği ve Ankaralılar Derneği üyesidir. Halen Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevine de devam etmektedir.

Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gölbaşı’lı hemşerilerimizin teveccühü ile yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilmiştir.

YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR: GÖLBAŞI'NDA BİRİNCİ TIR PARKI TAMAMLANDI

Ankara'nın lojistik merkezi olma yolunda önemli bir adım atan Gölbaşı Belediyesi, uzun yıllardır ilçe gündeminde yer alan tır parkı sorununa çözüm getiriyor. 100 tır kapasiteli birinci tır parkı tamamlanırken, ağır tonajlı araçların şehir içindeki düzensiz parklarının önüne geçilmesi ve lojistik altyapının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Temmuz 22, 2026
YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR: GÖLBAŞI'NDA BİRİNCİ TIR PARKI TAMAMLANDI

Önemli ulaşım akslarının kesişim noktasında yer alan; sanayi, üretim ve taşımacılık faaliyetlerinin merkezi olan Başkent Ankara'nın güney giriş kapısı Gölbaşı’nda, ağır vasıta park sorununu ortadan kaldıracak Tır Parkı Projesi'nin birincisi tamamlandı.

Şafak Mahallesi’nde yaklaşık 20 dönümlük alan üzerinde yürütülen çalışmalar kapsamında 10 bin metreküp dolgu malzemesi kullanıldı. Zemin iyileştirme çalışmalarının ardından alana bin 750 metrekare asfalt kırığı serilerek park alanı kullanıma hazır hale getirildi. İlk etapta 100 tırın aynı anda park edebileceği güvenli bir alan oluşturuldu.

Yıllardır özellikle mahalle araları ve şehir merkezine park edilen ağır tonajlı araçların oluşturduğu trafik, güvenlik ve görüntü kirliliği sorununa çözüm üretmeyi amaçlayan proje, Gölbaşı'nın ulaşım ve lojistik altyapısına da önemli katkı sağlayacak.

Hayata geçirilen tır parkı projesiyle hem şehir içi trafik rahatlayacak hem de nakliyeci esnafı güvenli ve düzenli bir park alanına kavuşacak.

"Gölbaşı'nı geleceğe hazırlıyoruz "

 Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ilçenin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını kararlılıkla çözdüklerinin altını çizerek "Gölbaşı'mız, Ankara'nın sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda ulaşım ağlarının kesiştiği stratejik konumuyla da başkentin lojistik merkezlerinden biridir. Ancak bu avantaj, yıllardır ağır tonajlı araçların düzensiz park etmesi nedeniyle önemli sorunları da beraberinde getiriyordu. Hem vatandaşlarımız hem de nakliyeci esnafımız bu konuda uzun yıllardır çözüm bekliyordu. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sorunları ötelemek yerine kalıcı çözümler üretme anlayışıyla hareket ettik. Tır parkımızın birincisini tamamladık. Yaklaşık 20 dönümlük alanda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında ciddi bir altyapı çalışması yürüttük. Binlerce metreküp dolgu yaparak zemini güçlendirdik, park alanını kullanıma uygun hale getirdik ve ilk etapta 100 tırın güvenle park edebileceği modern bir alan oluşturduk. Bu yatırım sadece bir park alanı değildir. Aynı zamanda şehir içindeki düzensiz tır parklarının önüne geçecek, trafik güvenliğini artıracak, vatandaşlarımızın yaşam konforunu yükseltecek ve ilçemizin lojistik altyapısını güçlendirecek önemli bir şehircilik yatırımımızdır. Biz Gölbaşı'nı geleceğe hazırlıyoruz. İlçemizin gelişen sanayisi, ticareti ve taşımacılık potansiyeli doğrultusunda ihtiyaç duyulan tüm altyapı yatırımlarını planlı şekilde hayata geçirmeye devam edeceğiz. Gölbaşı sorunların konuşulduğu değil, çözümlerin üretildiği bir ilçe olacak." dedi.

 

Gölbaşı Belediyesi