1960 yılında Ankara’nın Gölbaşı beldesinin Tulumtaş Mahallesi'nde dünyaya gelmiştir.
Yakup ODABAŞI ilk ve orta öğrenimini Gölbaşı’nda tamamladıktan sonra, 1978 yılında başlamış olduğu
Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1982 yılında mezun olmuştur.
Mezun olduktan sonra ticaret ve sanayi kuruluşlarında Ekonomi Danışmanlığı ve Koordinatör olarak görev yapmıştır. Daha sonra Gölbaşı’nda ticaret hayatına atılarak aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasi faaliyetlerine başlamıştır. Partide iki dönem İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.
2009 – 2014 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır.
Başkent İktisatçılar Birliği ve Ankaralılar Derneği üyesidir. Halen Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevine de devam etmektedir.
Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gölbaşı’lı hemşerilerimizin teveccühü ile yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilmiştir.
Gölbaşı
Belediye Başkanı Yakup Odabaşı tarafından 2011 yılında sosyal belediyecilik
anlayışıyla “Sen de gülen yüzün bir parçası ol” sloganıyla hizmete açılan
Paylaşım Noktası, bu Kurban Bayramı’nda da hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri
arasında gönül köprüsü kurmaya devam edecek.
Kurban
Bayramı’nın manevi atmosferinde paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatmayı
amaçlayan Paylaşım Noktası aracılığıyla, vatandaşların bağışladığı kurban
etleri Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından titizlikle toplanarak ihtiyaç
sahibi ailelerin sofralarına ulaştırılacak.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilçe halkını Paylaşım Noktası’na kurban eti bağışında bulunmaya davet etti.
“Bayramın mutluluğunu hep birlikte yaşayalım”
Paylaşım Noktası'na ulaştırılacak etlerle ihtiyaç sahiplerinin sofralarının da bereketleneceğine vurgu yapan Odabaşı “Kurban Bayramı’nın bereketini ve paylaşmanın güzelliğini hep birlikte yaşamak için sizleri Paylaşım Noktası’na bağışta bulunmaya davet ediyorum. Paylaşım Noktası’na yaptığınız her kurban eti bağışı belediyemiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere dayanışma ruhuyla taşınacak ve sofralarına bereket katacak. Gölbaşımız da bayram sevincini hep birlikte yaşamak ve paylaşmanın mutluluğu yaşatmak için sizleri bu gönül köprüsünün bir parçası olmaya davet ediyorum. Hadi gelin ihtiyaç sahiplerini sevindirelim bayramın mutluluğunu hep birlikte yaşayalım. Hepinize sağlıklı, mutlu ve bereketli bayramlar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Bağış saatleri
Hayırsever vatandaşlar, kurban etlerini bayramın birinci günü 12.00-17.00 saatleri arasında, ikinci, üçüncü ve dördüncü günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında Paylaşım Noktası’na teslim ederek bu anlamlı dayanışmaya katkıda bulunabilecek.