Yakup ODABAŞI

Gölbaşı Belediye Başkanı

1960 yılında Ankara’nın Gölbaşı beldesinin Tulumtaş Mahallesi'nde dünyaya gelmiştir.
Yakup ODABAŞI ilk ve orta öğrenimini Gölbaşı’nda tamamladıktan sonra, 1978 yılında başlamış olduğu

Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1982 yılında mezun olmuştur. 


Mezun olduktan sonra ticaret ve sanayi kuruluşlarında Ekonomi Danışmanlığı ve Koordinatör olarak görev yapmıştır. Daha sonra Gölbaşı’nda ticaret hayatına atılarak aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasi faaliyetlerine başlamıştır. Partide iki dönem İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2009 – 2014 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır.

Başkent İktisatçılar Birliği ve Ankaralılar Derneği üyesidir. Halen Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevine de devam etmektedir.

Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gölbaşı’lı hemşerilerimizin teveccühü ile yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilmiştir.

BAŞKAN ODABAŞI’DAN SMA HASTASI MİRAY BEBEK İÇİN ANLAMLI ÇAĞRI

Temmuz 18, 2024

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, SMA TİP 1 hastası 3 aylık Miray bebeğin tedavisi için belediye olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirterek, hayırseverlere çağrıda bulundu.


Gölbaşı Belediyesi, sadece yurt dışında bulunan ‘zolgensma’ isimli gen ilacını 6 aylık olana kadar alması gereken SMA TİP 1 hastası 3 aylık Miray bebek için Başkan Yakup Odabaşı öncülüğünde harekete geçti. Belediyenin desteğiyle, Miray bebeğin tedavisinde kullanılacak ilacı almak için gerekli parayı toplamak amacıyla Yakup Odabaşı gönüllüleriyle birlikte kermes düzenledi. Kermeste Miray bebeğin tedavisinde kullanılmak üzere 45 bin lira toplandı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, toplanan paranın tedavide kullanılmak üzere valilik onaylı Miray bebek için açılan resmi hesaba geçileceğini açıkladı.

Bunun bir başlangıç olduğunun altını çizen Başkan Odabaşı her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, hayırseverleri Miray bebek için harekete geçmeye davet etti.

“Miray bebeğimize sahip çıkalım”

Başkan Odabaşı açıklamasında “SMA hastası Miray bebeğe nasıl yardımcı oluruz diye, bir konuşmamız olmuştu geçmişte. Bunun üzerinde Yakup Odabaşı gönüllüsü hanımefendiler, belediyemiz ile işbirliği yaparak bir kermes düzenlediler. Bu kermesin neticesinde de 45 bin lira para toplandı. Biz de Miray bebeğimize sahip çıkalım. Şuan da 3 aylık olan Miray bebeğin sağlığına kavuşması için inşallah 45 bin lirayı resmi hesabına havale edeceğiz. İnşallah diğer hayırseverleri de bu vesileyle teşvik etmiş olalım. Miray bebeğimize Allah’tan sağlık diliyoruz. Yardımcı olan hanımefendilere ve Miray bebeğin akrabalarına ben burada huzurlarında teşekkür ediyorum. Allah’ım iyilikler versin, şifalar versin diyorum.” diye konuştu.

 “Her türlü katkıyı sağlayacağız”

Başkan Odabaşı sözlerinin devamında “İnşallah bu yapılan kermes bir başlangıç olur. Budan sonra da yine kermes ve diğer etkinliklerle Miray bebeğimize yine sahip çıkma, yardımcı olma adına her türlü katkıyı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Miray bebeğin ailesi, desteklerinden dolayı Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na, annelere ve Gölbaşı halkına teşekkür etti.