Yakup Odabaşı, 22 Aralık 1960 tarihinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş’ta doğmuştur. Evli olan Odabaşı, iki çocuk babasıdır. 21 Kasım 1987 tarihinde Seher Odabaşı ile evlenmiştir.
İlk, orta ve lise eğitimini Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nde tamamlayan Yakup Odabaşı, 1978 yılında Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yükseköğrenimine başlamış ve 1982 yılında iktisat eğitimi alarak mezun olmuştur.
Üniversite eğitiminin ardından çeşitli kurumlarda ekonomi danışmanlığı ve koordinatörlük görevlerinde bulunan Odabaşı, ilerleyen yıllarda ticaretle de ilgilenerek iş dünyasında faaliyet göstermiştir. Özel sektör deneyimi ile ekonomi alanındaki bilgi ve birikimini geliştirmiştir.
Siyaset hayatına atılan Yakup Odabaşı, 2009-2014 yılları arasında Gölbaşı Belediyesi Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Görev süresi boyunca Gölbaşı’nın gelişimine yönelik çeşitli projelerin hayata geçirilmesine ve yerel yönetim çalışmalarının yürütülmesine katkı sağlamıştır.
2024 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, bu göreviyle birlikte ilçenin gelişimine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.
Yerel yönetim çalışmalarının yanı sıra sivil toplum alanında da aktif görevler üstlenen Odabaşı, Başkent İktisatçılar Birliği üyesidir. Ayrıca Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 2 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık Divanı seçimi sonrasında Encümen Üyesi olarak seçilmiştir.
Orta seviyede İngilizce bilen Yakup Odabaşı; iktisat eğitimi, özel sektör deneyimi, ticari faaliyetleri ve yerel yönetim tecrübesini bir araya getiren bir mesleki geçmişe sahiptir. Gölbaşı Belediye Başkanlığı görevi kapsamında ilçenin gelişimine yönelik çalışmalara öncülük etmekte, aynı zamanda sivil toplum ve yerel yönetim alanlarında aktif görevler üstlenmektedir.
Haberler Tümü
-
18 Eylül
GÖLBAŞI FİLOSUNA 234 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM: 56 YENİ ARAÇ HİZMETE ALINDI
Gölbaşı Belediyesi, ilçeye yönelik hizmetlerin daha hızlı, etkin ve kesintisiz yürütülmesi amacıyla araç filosunu güçlendirdi. Belediye öz kaynaklarından 234 milyon TL nakit yatırım yapılarak, borçlanmaya gidilmeden 56 yeni araç Gölbaşı Belediyesi bünyesine kazandırıldı. -
16 Eylül
VALİ CANBOLAT’TAN GÖLBAŞI BELEDİYESİNE ZİYARET
Ankara Valisi Yakup Canbolat, Gölbaşı programı kapsamında Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nı makamında ziyaret etti. Canbolat’ın ilçe programında esnaf, ASELSAN ve şehit ailesi ziyaretleri de yer aldı. -
14 Eylül
YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK GÜNÜNDE YAKUP ODABAŞI’DAN ÖĞRENCİLERE ZİYARET
2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Gölbaşı’nda da öğrenciler ve öğretmenler ders başı yaptı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yeni eğitim yılının ilk gününde Atatürk İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER GÖLBAŞI’NDA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
Ramazan ayının manevi iklimi, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın ev sahipliğinde düzenlenen anlamlı bir programla Gölbaşı’nda hissedildi. Şehit yakınları ve gaziler, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı iftar programında bir araya geldi.
Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen programına katılan Gölbaşı Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Gaffur Ağören, şehit yakınları ve gaziler aynı sofrada bir araya gelerek Ramazan’ın bereketini paylaştı.
“Kapımız da gönlümüz de sizlere her zaman açıktır.”
Programda konuşan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ramazan-ı Şerif’in gönülleri birleştiren manevi atmosferinde şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Odabaşı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, başımız dik yürüyebiliyorsak, ezanlarımız gökyüzünde yankılanıyor, al bayrağımız gururla dalgalanıyorsa; bunu aziz şehitlerimizin fedakârlığına ve gazilerimizin cesaretine borçluyuz. Onların ortaya koyduğu sarsılmaz irade ve vatan sevgisi, milletimizin istikbaline ışık tutmuştur.
Sizler; en ağır imtihanlardan geçmiş, acıyı sabırla yoğurmuş ve metanetinizle hepimize rehber olmuş en kıymetli emanetlerimizsiniz.
Altını çizerek ifade etmek isterim ki; her daim yanınızda olmayı yalnızca makamımızın getirdiği bir görev değil, bir ömür onurla taşıyacağımız en şerefli gönül borcumuz olarak görüyoruz. Kapımız da gönlümüz de sizlere her zaman açıktır.
Sözlerime son verirken; vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin huzuru ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, milletimizin gururu olan kahraman gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum.”
İftar programı, tasavvuf musikisi eşliğinde gerçekleştirilen semazen gösterisinin ardından edilen dualarla sona erdi.