Yakup Odabaşı, 22 Aralık 1960 tarihinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş’ta doğmuştur. Evli olan Odabaşı, iki çocuk babasıdır. 21 Kasım 1987 tarihinde Seher Odabaşı ile evlenmiştir.
İlk, orta ve lise eğitimini Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nde tamamlayan Yakup Odabaşı, 1978 yılında Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yükseköğrenimine başlamış ve 1982 yılında iktisat eğitimi alarak mezun olmuştur.
Üniversite eğitiminin ardından çeşitli kurumlarda ekonomi danışmanlığı ve koordinatörlük görevlerinde bulunan Odabaşı, ilerleyen yıllarda ticaretle de ilgilenerek iş dünyasında faaliyet göstermiştir. Özel sektör deneyimi ile ekonomi alanındaki bilgi ve birikimini geliştirmiştir.
Siyaset hayatına atılan Yakup Odabaşı, 2009-2014 yılları arasında Gölbaşı Belediyesi Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Görev süresi boyunca Gölbaşı’nın gelişimine yönelik çeşitli projelerin hayata geçirilmesine ve yerel yönetim çalışmalarının yürütülmesine katkı sağlamıştır.
2024 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, bu göreviyle birlikte ilçenin gelişimine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.
Yerel yönetim çalışmalarının yanı sıra sivil toplum alanında da aktif görevler üstlenen Odabaşı, Başkent İktisatçılar Birliği üyesidir. Ayrıca Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 2 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık Divanı seçimi sonrasında Encümen Üyesi olarak seçilmiştir.
Orta seviyede İngilizce bilen Yakup Odabaşı; iktisat eğitimi, özel sektör deneyimi, ticari faaliyetleri ve yerel yönetim tecrübesini bir araya getiren bir mesleki geçmişe sahiptir. Gölbaşı Belediye Başkanlığı görevi kapsamında ilçenin gelişimine yönelik çalışmalara öncülük etmekte, aynı zamanda sivil toplum ve yerel yönetim alanlarında aktif görevler üstlenmektedir.
Haberler Tümü
-
18 Eylül
GÖLBAŞI FİLOSUNA 234 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM: 56 YENİ ARAÇ HİZMETE ALINDI
Gölbaşı Belediyesi, ilçeye yönelik hizmetlerin daha hızlı, etkin ve kesintisiz yürütülmesi amacıyla araç filosunu güçlendirdi. Belediye öz kaynaklarından 234 milyon TL nakit yatırım yapılarak, borçlanmaya gidilmeden 56 yeni araç Gölbaşı Belediyesi bünyesine kazandırıldı. -
16 Eylül
VALİ CANBOLAT’TAN GÖLBAŞI BELEDİYESİNE ZİYARET
Ankara Valisi Yakup Canbolat, Gölbaşı programı kapsamında Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nı makamında ziyaret etti. Canbolat’ın ilçe programında esnaf, ASELSAN ve şehit ailesi ziyaretleri de yer aldı. -
14 Eylül
YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK GÜNÜNDE YAKUP ODABAŞI’DAN ÖĞRENCİLERE ZİYARET
2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Gölbaşı’nda da öğrenciler ve öğretmenler ders başı yaptı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yeni eğitim yılının ilk gününde Atatürk İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Gölbaşı Belediyesi, ilçenin çevre sağlığını korumak ve daha yaşanabilir bir ortam sunmak amacıyla temizlik ve ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Gölbaşı Belediyesi ekipleri, doğa harikası Mogan ve Eymir’i besleyen kanallarda temizlik ve ilaçlama işlemi gerçekleştirdi.
Çalışmalar
kapsamında, kanallarda biriken atıklar ve çöpler temizlenirken, zararlı
haşerelerin üremesini engellemek için ilaçlama işlemleri de titizlikle
yürütüldü. Ekipler ilaçlama çalışmalarıyla özellikle yaz aylarında artan sinek
ve haşere problemlerinin önüne geçiyor.
İlaçlama sırasında ekosisteme zarar vermeyen tamamen doğa dostu ilaçlar kullanılıyor.
“Kanallarımız düzenli olarak temizleniyor ve ilaçlanıyor”
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru bizim için önceliklidir. Bu kapsamda, ilçemizdeki tüm kanalları düzenli olarak temizliyor ve ilaçlıyoruz. Amacımız, Gölbaşı’nı daha temiz ve sağlıklı bir yer haline getirmek" dedi.
Temizlik ve ilaçlama çalışması devam edecek
Belediye
ekiplerinin yoğun bir şekilde sürdürdüğü temizlik ve ilaçlama çalışmaları,
önümüzdeki günlerde de planlı olarak devam edecek. Vatandaşlardan bu süreçte
belediye ekiplerine destek olmaları ve çevre temizliğine özen göstermeleri
isteniyor.