Yakup ODABAŞI

Gölbaşı Belediye Başkanı

1960 yılında Ankara’nın Gölbaşı beldesinin Tulumtaş Mahallesi'nde dünyaya gelmiştir.
Yakup ODABAŞI ilk ve orta öğrenimini Gölbaşı’nda tamamladıktan sonra, 1978 yılında başlamış olduğu

Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesinden 1982 yılında mezun olmuştur. 


Mezun olduktan sonra ticaret ve sanayi kuruluşlarında Ekonomi Danışmanlığı ve Koordinatör olarak görev yapmıştır. Daha sonra Gölbaşı’nda ticaret hayatına atılarak aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyasi faaliyetlerine başlamıştır. Partide iki dönem İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2009 – 2014 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır.

Başkent İktisatçılar Birliği ve Ankaralılar Derneği üyesidir. Halen Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevine de devam etmektedir.

Orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gölbaşı’lı hemşerilerimizin teveccühü ile yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı seçilmiştir.

GÖLBAŞI’NDA ÇEVRE ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Gölbaşı Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen Çevre Şenliği, öğrencilerin renkli gösterileri, çevre farkındalığı etkinlikleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
Haziran 09, 2026
GÖLBAŞI’NDA ÇEVRE ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte; Hakan Can Anaokulu öğrencilerinin sahnelediği halk oyunları gösterisi büyük beğeni toplarken, geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan kostümlerle gerçekleştirilen defile izleyenlerden alkış aldı.

Program kapsamında öğrenciler, atık materyallerden yapılan müzik aletleriyle ritim ve müzik gösterisi de sundu. Miniklerin performansları, geri dönüşümün yalnızca çevresel değil aynı zamanda sanatsal bir değer de üretebildiğini ortaya koydu.

Belediye müdürlükleri tarafından hazırlanan stantlar da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından atık malzemelerden üretilen örnek çalışmalar sergilenirken geri dönüşüm süreçleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından kağıdın geri dönüşüm süreci uygulamalı olarak anlatıldı, sıfır atık çalışmaları tanıtıldı. Yumurta kartonları ve lavanta tohumları kullanılarak hazırlanan kitap ayraçları vatandaşlara hediye edilirken, Dünya Çevre Günü anısına lavanta fideleri dağıtıldı. 

“Doğa, bize geçmişten kalan bir miras değil, evlatlarımızdan ödünç aldığımız kutsal bir emanettir.”

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, çevrenin gelecek nesillere bırakılacak en değerli emanet olduğunu vurgulayarak; “Doğa, bize geçmişten kalan bir miras değil, evlatlarımızdan ödünç aldığımız kutsal bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak, hem insani sorumluluğumuz hem de bu şehre olan vicdani borcumuzdur” dedi.

Odabaşı, yürütülen çevre çalışmalarına da değinerek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana çevre yatırımlarını ve sıfır atık projelerini en öncelikli alanlarımızdan biri olarak ele aldık. Atık Getirme Merkezlerimizle vatandaşlarımızın geri dönüşüme erişimini kolaylaştırıyoruz. ‘Dönüştür, Kazan’ projemizle hem çevreyi koruyor hem de vatandaşlarımızı bu sürecin aktif bir parçası hâline getiriyoruz” dedi.

Mogan Gölü’ne özel bir vurgu yapan Odabaşı, “Gölbaşımızın incisi Mogan Gölü’nün temizliği ve korunması bizim için hayati öneme sahiptir. Bu doğal değeri gelecek nesillere en sağlıklı hâliyle bırakmak için ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, çevre bilincinin artırılması, sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakılması adına önemli mesajlar verirken; gün boyunca süren etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu